Crima care a îngrozit Marea Britanie: Băieții de 12 ani care au ucis un bărbat cu maceta au fost condamnați

Crima care a îngrozit Marea Britanie: Băieții de 12 ani care au ucis un bărbat cu maceta au fost condamnați

Doi băieţi în vârstă de 12 ani au fost găsiţi vinovaţi de uciderea unui bărbat într-un atac cu macetă care a avut loc în Marea Britanie în noiembrie anul trecut, a anunţat luni poliţia.

Băieţii, care nu pot fi identificaţi din motive legale, fiind minori, l-au ucis pe Shawn Seesahai, în vârstă de 19 ani, într-un parc din Wolverhampton, în centrul Angliei, a precizat poliţia din West Midlands într-un comunicat, relatează CNN, citat de News.ro.

Povestea terifiantă

Seesahai, care era originar din Anguilla (teritoriu britanic din nordul Antilelor Mici), locuia în Marea Britanie doar de şase luni. El stătea în Birmingham în timp ce se recupera după o operaţie la ochi.

ADVERTISING

Împreună cu un prieten se plimba într-un parc din Wolverhampton, unde au întâlnit un grup de copii. Victima a fost îmbrâncită cu umărul de unul dintre băieţi şi a fost lovită cu pumnii, cu picioarele, călcată în picioare şi tăiată cu o macetă de 42,5 cm lungime.

Un martor a declarat instanţei că unul dintre inculpaţi dădea cu maceta în picioarele lui Seesahai, în timp ce celălalt îl lovea cu pumnii şi cu picioarele în cap.

De asemenea, instanţei i s-a spus că Seesahai a avut o rană "care i-a străbătut tot corpul, de la spate, prin coaste şi până la inimă", potrivit Press Association (PA). A fost lovit atât de tare la craniu cu maceta încât "o bucată de os s-a desprins".

ADVERTISING

Procurorii au declarat că, în ciuda faptului că victima "nu a fost violentă şi nu a făcut nimic pentru a jigni", a devenit victima unui atac brutal, neprovocat.

Care a fost motivul

Ambii băieţi s-au acuzat reciproc pentru atac. Totul ar fi pornit de la un loc pe o bancă în parc, cei doi băieţi fiind în parc împreună cu o fată.

Băiatul sub patul căruia a fost găsită maceta a declarat că a cumpărat arma pentru 40 de lire sterline cu câteva luni înainte de crimă. El a folosit înălbitor pentru a curăţa cuţitul pătat de sânge, spunând că i-a venit ideea dintr-un videoclip muzical.

ADVERTISING

Băiatul de 12 ani care a cumpărat maceta a declarat că a trimis fotografii în care apărea ţinând arma în mână pentru că "i se părea cool".

Cei mai tineri criminali

Luni, juraţii i-au condamnat în unanimitate pe cei doi, despre care se crede că sunt cei mai tineri inculpaţi condamnaţi pentru crimă în Marea Britanie de când Robert Thompson şi Jon Venables, ambii în vârstă de 11 ani, au fost găsiţi vinovaţi în 1993 de uciderea lui James Bulger, în vârstă de 2 ani, menţionează SkyNews.

Sentinţa pentru cei doi băieţi este aşteptată în iulie, potrivit PA.

În urma verdictului, detectivul care a condus ancheta a declarat că echipa sa experimentată a rămas şocată de vârsta criminalilor.

"Sunt ofiţer de poliţie de 20 de ani şi nu este prima dată când am avut un caz cu un tânăr care şi-a pierdut viaţa într-un mod foarte violent. Dar să aflu apoi că doi copii de 12 ani erau responsabili a fost şocant şi ne-a făcut pe toţi cei din echipa de investigaţie să ne oprim, să luăm o pauză şi să ne gândim la anumite lucruri", a mărturisit inspectorul detectiv Damian Forrest, de la poliţia West Midlands.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇