Consilierul lui Zelenski spune că ofensiva rușilor în Donbas va eșua 99%: Pur și simplu n-au destulă forță

Consilierul lui Zelenski spune că ofensiva rușilor în Donbas va eșua 99%: Pur și simplu n-au destulă forță

Noua ofensivă a Rusiei în estul Ucrainei va eșua, deoarece forțele Moscovei nu au puterea să treacă de apărarea ucraineană, a declarat Alexei Arestovici, consilier al președintelui Zelenski.

„Ofensiva lor va eșua – vă ofer o garanție de 99% – pur și simplu nu au suficientă forță”, a spus Arestovici, marți, la televiziunea din Ucraina, citat de The Guardian.

El precizează că forțele ruse sunt precaute și încearcă să găsească puncte slabe în apărarea Ucrainei, însă bătălia pentru Donbas nu va decurge în favoarea Rusiei.

ADVERTISING

De asemenea, Arestovici spune că rușii n-au nicio șansă să înregistreze vreo reușită militară de amploare, cu care să se poată lăuda pe 24 aprilie (Paștele ortodox) sau 9 mai (Ziua Victoriei).

Consilierul lui Zelenski spune că armata rusă nu are rezerve operaționale, iar durata de viață a unui batalion rus format din noi recruți ar fi de numai două zile, pe câmpul de luptă.

Forțele ruse au început de ieri ofensiva în estul Ucrainei, în regiunea Donbas. Asaltul a fost deschis de bombardamente puternice de artilerie și rachete.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇