Jucării de pluș Javelin, Bayraktar și Mriya, de Paște, în magazinele din Ucraina (Foto)

Jucării de pluș Javelin, Bayraktar și Mriya, de Paște, în magazinele din Ucraina (Foto)

În magazinele din Ucraina au început să apară jucării inspirate de război, cum ar fi rachete Javelin, drone Bayraktar sau avioane An-225 Mriya de pluș, pe lângă o mulțime de alte suveniruri imprimate cu chipul președintelui Zelenski, mesaje patriotice sau glume cu armata rusă.

Acestea se găsesc online sau în supermarketurile din orașele care au scăpat de lupte și de ocupația rusă, unde oamenii încearcă să trăiască normal, iar de Paște le vor cumpăra copiilor cadouri.

Unele fabrici de jucării s-au orientat și au creat jucării adaptate vremurilor.

Jurnalista ucraineană Olga Tokariuk a postat pe Twitter o fotografie cu un cărucior de supermarket plin cu astfel de plușuri, spunând că i-a cumpărat și copilului ei unul, pentru că „fiecare copil trebuie să aibă un Vis (Mriya, în ucraineană - n.red.)”.

Pentru că postarea a atras și critici, din cauza jucăriilor inspirate de arme mortale, Olga a revenit cu explicații:

ADVERTISING

„Nimeni în Ucraina nu vrea să ne militarizeze copiii. Mriya nu este un avion militar, a fost cel mai mare avion de marfă din lume, care a livrat ajutor Covid, printre altele. Javelin este o armă defensivă, pe care Ucraina o folosește doar pentru că Rusia a invadat.

I-am cumpărat copilului meu un Mriya - și pentru că îmi place că înseamnă „vis” și este un simbol atât de puternic al Ucrainei - forță și rezistență. Nu aș fi cumpărat un Javelin. Dar mulți adulți o vor face, ca un suvenir pentru ei înșiși. Uneori adulții au nevoie de Javelin pentru a proteja visele copiilor”, a mai scris jurnalista.

Pe lângă alți producători locali, o fabrică de jucării din Cernihiv a creat o linie speciale de plușuri „Totul va fi bine Ucraina”, care pot fi cumpărate la prețuri de 30-50 de lei, însă nu pot livra în afara Ucrainei, pentru moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇