Marea Britanie va trimite în Ucraina blindate Stormer, care lansează rachete Starstreak. Putin va fi furios, iar piloții ruși vor fi îngroziți (Foto & Video)

Marea Britanie va trimite în Ucraina blindate Stormer, care lansează rachete Starstreak. Putin va fi furios, iar piloții ruși vor fi îngroziți (Foto & Video)

Marea Britanie va trimite în curând blindate lansatoare de rachete în Ucraina, după ce Rusia și-a început ofensiva la scară largă pentru a prelua controlul estului țării, potrivit unor surse britanice.

Este vorba despre lansatoare de rachete de mare viteză Stormer (HVM), de 13 tone, care pot ajunge pe front în cateva zile, cu avioane de transport C-17.

Fiecare poate lansa foarte precis câte 17 rachete Starstreak, iar echipajul beneficiază de protecția blindajului - nu mai trebuie să fugă cu ele în spate, cum fac acum ucrainenii cu lansatoarele portabile.

STARStreak – the fastest missile in its class in the world

„Nu este un secret pentru nimeni că Regatul Unit s-a angajat să ajute Ucraina cu capacitățile sale antiaeriene”, a declarat o sursă pentru The Sun.

ADVERTISING

„Secretarul Apărării, Ben Wallace, va face o declarație în Parlament în această săptămână”, a mai spus sursa citată.

Experții britanici spun că această mișcare îl va înfuria pe Vladimir Putin, iar piloților ruși le va fi groază să mai zboare deasupra Ucrainei, pentru că aviația rusă va fi decimată. Ar fi cele mai performante echipamente militare trimise până acum în ajutorul Kievului.

Potrivit sursei, oficiali ucraineni au asistat la o demonstrație cu sistemul de luptă Stormer, în urmă cu două săptămâni, în Câmpia Salisbury.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucraina va mai primi și 120 de lansatoare personale (MANPADS) de rachete Starstreak din Marea Britanie.

Stormer este fabricat de BAE Systems, are nevoie de doar trei persoane pentru a-l opera și folosește rachete Starstreak, care pot fi folosite pentru a doborî aeronavele care zboară la altitudine mică.

Rachetele aer-sol cu rază scurtă de acțiune Starstreak sunt cele mai rapide rachete de acest tip din lume (Mach 3), sunt ghidate cu laser și nu pot fi oprite, nu pot fi nici bruiate.

Așa cum au scufundat crucișătorul Moscova fără să aibă flotă sau fără să poarte vreo bătălie navală, ucrainenii ar putea obține și supremația aeriană, cu aceste arme performante, chiar dacă nu mai au aviație.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇