Cîțu a verificat cum merge Maratonul Vaccinării din Capitală și a rămas impresionat de organizare

Cîțu a verificat cum merge Maratonul Vaccinării din Capitală și a rămas impresionat de organizare

Premierul Florin Cîțu a vizitat, vineri după-amiaza, Sala Palatului din Capitală, unde a început Maratonul Vaccinării – Ediţia de Bucureşti.

Personalul care se ocupă de acces i-a măsurat temperatura, conform News.ro.

”Dacă-mi permiteţi, îmi fac datoria. Sunteţi bine”, i-a transmis bărbatul lui Cîțu.

Apoi, el s-a oprit şi a salutat două persoane care tocmai se vaccinaseră.

Prim-ministrul a fost impresionat de organizare, pe care a catalogat-o drept exemplară.

”Ce am văzut aici astăzi... un eveniment cu o organizare exemplară. Toți organizatorii trebuie felicitați, cei care au venit cu ideea, voluntarii. Toți trebuie felicitați, este un efort important, care ajută”, a spus acesta.

ADVERTISING

El a reamintit că, începând de sâmbătă, doritorii nu mai trebuie să se programeze pentru vaccinare, ci se pot prezenta direct la centrul de vaccinare la care doresc.

De menționat este că data corectă este 8 mai, și nu 7 mai, cum a afirmat Cîțu.

”Începând de astăzi (corect 8 mai, nu 7 mai - n.red.), în România, vă puteţi vaccina fără programare. Vă alegeţi centrul de vaccinare, mergeți şi vă vaccinaţi. Am vrut să ne asigurăm că avem dozele necesare, ca toţi românii care vor să se vaccineze să se poată vaccina fără să mai stea la coadă (...) Cu cât ne vaccinăm mai repede, avem dozele!, cu atât putem reveni mai rpede la viața de dinainte de pandemie”, a mai afirmat premierul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Confuzia între date vine chiar de la Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, care marți a spus că vaccinarea fără programare începe în 7 mai, dar apoi a rectificat și a precizat că data este 8 mai.

Vaccinarea, soluția pentru relaxare

Cîțu a mai punctat, între altele, că doar prin vaccinare și astfel de evenimente ne putem gândi la relaxare din 1 iunie.

”Este important ce se întâmplă astăzi la Bucureşti, în spitalele militare sunt deschise până luni sau marţi, se vaccinează şi acolo non-stop. Vor mai fi astfel de evenimente, o să merg și eu să le susțin.

ADVERTISING

Doar prin astfel de evenimente putem vorbi de un pas la 1 iunie de revenirea la normalitate. Nu va fi 100%. Deciziile pe care le vom anunţa în curând vor arăta că România este pe drumul cel bun şi mai aproape de normalitate”, a explicat el.

Declarații ale premierului Florin Cîțu după vizitarea centrului de vaccinare organizat la Sala Palatului, în contextul ”Maratonului vaccinării – Ediția București”

Declarații ale premierului Florin Cîţu după vizitarea centrului de vaccinare organizat la Sala Palatului, în contextul ”Maratonului vaccinării – Ediția București”, 7-10 mai 2021

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 7 mai 2021

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇