Un maraton al vaccinării va avea loc și la Iași

Un maraton al vaccinării va avea loc și la Iași

Orașul Iași se alătură celor care vor organiza în perioada următoare maratoane pentru vaccinare antiCovid.

Acesta va avea loc în perioada 4-11 mai, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac", a anunţat, sâmbătă, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Timp de opt zile imunizarea populaţiei se va efectua non stop, fără programare în platformă, cu serul de la Pfizer. Vaccinarea va fi efectuată doar în baza cărţii de identitate sau a paşaportului.

"Conducerea Spitalului Militar asigură totodată că echipele de medici militari vor realiza în continuare şi vaccinarea persoanelor care sunt programate în centrul deschis din cadrul instituţiei. Accesul persoanelor către zona de vaccinare se va face prin Str. General Berthelot Henri Mathias nr. 7-9.

Persoanele care se vor vaccina în cadrul acestui maraton vor putea să efectueze rapelul fie la Spitalul Militar Iaşi, fie la un alt centru de vaccinare la alegere", a declarat prefectul Marian Grigoraş.

El a menţionat că şi la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi se va deschide un centru de vaccinare fără programare, începând cu data de 5 mai. Serul administrat va fi Pfizer/BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să se prezinte cu cartea de identitate sau paşaportul.

De asemenea, în perioada 14-16 mai va fi organizat încă un maraton pentru vaccinare şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

În Capitală vor avea loc maratoane pentru vaccinare, pe 7, 8 și 9 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională, iar serul folosit va fi tot Pfizer.

Și la Arad va avea loc un maraton al vaccinării tot în perioada 7-9 mai. Apoi, vor fi organizate astfel de maratoane de vaccinari și la Târgu Mureş, Cluj şi Craiova.

Și Timișoara, orașul în care a avut loc prima dată un astfel de maraton, pregătește încă unul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!