Cîțu anunță că în weekenduri vor funcționa centre drive-thru și vor fi organizate maratoane pentru vaccinare

Cîțu anunță că în weekenduri vor funcționa centre drive-thru și vor fi organizate maratoane pentru vaccinare

Campania de vaccinare va fi accelerată, a anunțat luni premierul Florin Cîțu, care a precizat că se are în vedere ca în weekenduri să funcționeze centre de vaccinare drive thru și să se organizeze maratoane pentru vaccinare.

„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni șansa la imunizare împotriva virusului și revenirea treptată la o viață normală.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Am discutat astăzi (luni - n.red.) cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive thru și a maratoanelor pentru vaccinare”, a spus Forin Cîțu.

El adaugă că va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie.

„În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun.

Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora.

Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, conchide Cîțu.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, luni, cu reprezentanții Asociației Orașelor și Municipiilor din România, pentru discuții pe tema accelerării campaniei de vaccinare împotriva COVID - 19.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!