Marea parcare de lângă Parlament ar putea deveni un centru de vaccinare de tip drive-thru

Marea parcare de lângă Parlament ar putea deveni un centru de vaccinare de tip drive-thru

O parte a locului de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită pentru un centru de vaccinare antiCovid de tip drive-thru, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 27 aprilie.

Proiectul prevede că se aprobă utilizarea, până pe 12 septembrie, a părţii corespunzătoare a 240 de locuri de parcare, în vederea organizării centrului de vaccinare.

Acesta va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2:

ADVERTISING
  • materiale sanitare,
  • recipiente pentru colectarea deşeurilor,
  • termoscanner,
  • frigider,
  • computer,
  • imprimantă,
  • medicamente - seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală - halate, mănuşi, măşti etc.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

ADVERTISING

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare de tip drive-thru, inclusiv utilităţi, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇