Ciolacu și Ciucă, fluierați și huiduiți la Iași, de Ziua Unirii Principatelor. Liderul PSD: "Eu chiar vă iubesc!" (Video)

Ciolacu și Ciucă, fluierați și huiduiți la Iași, de Ziua Unirii Principatelor. Liderul PSD: "Eu chiar vă iubesc!" (Video)

Premierul Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au fost huiduiți la sosirea în Piața Unirii din Iași și în timp ce rosteau discursurile de Ziua Unirii Principatelor Române.

Cei doi au sosit împreună, marţi dimineaţă, în Piaţa Unirii din Iaşi, unde s-au adunat mii de oameni care au participat la ceremoniile organizate de Ziua Unirii Principatelor.

Membrii organizaţiilor civice care reproşează lipsa investiţiilor pentru Moldova au strigat "Hoţii!" şi au fluierat. Unii participanţi au început să scandeze: Hoţii, Hoţii!, iar din alte părţi ale Pieţei Unirii s-au auzit "Ciucă, plagiatorul!", relatează Ziarul de Iași.

ADVERTISING

Oamenii au afișat pancarte pe care scria "Nu extremismului în Moldova" și au reclamat lipsa finanţărior pentru spitale în zona Moldovei.

Trădătorii", "La puşcarie" - alte "sloganuri" preferate de unii dintre manifestanţi din Piata Unirii

Printre cei prezenţi în piaţă s-au aflat şi zeci de protestatari de la asociaţiile civice Moldova vrea Autostrada, Împreună pentru A8 si Reset, relatează News.ro.

Câteva sute de simpatizanţi AUR, în frunte cu liderul partidului, George Simion, au organizat un marş de la Palatul Culturii până în Piaţa Unirii şi au avut confruntări cu jandarmii, cărora le-au strigat "Ruşine să vă fie!".

Ciolacu, apel la unitate într-un cor de fluierături

Marcel Ciolacu a fost fluierat și huiduit de unii dintre participanții la manifestările de Ziua Unirii Principatelor Române de la Iași în momentul în care a luat cuvântul.

ADVERTISING

Ostilitatea s-a făcut simțită de la primele cuvinte pe care le-a rostit Marcel Ciolacu, acesta fiind huiduit de o parte dintre cei prezenți. În replică, el le-a transmis acestora: "Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă."

Marcel Ciolacu de Ziua Unirii Principatelor Române, la Iași – 24.01.2023

Discurs susținut de președintele #PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române din data de 24 ianuarie 1859, la Iași

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 24 ianuarie 2023

Pe tot parcursul discursului pe care președintele social-democraților l-a ținut la Iași s-au auzit fluierături și huiduieli din mai multe zone ale pieței în care s-au strâns aproximativ 7.000 de oameni.

Ciolacu a spus că doar uniţi putem depăşi orice obstacole, uniţi vom intra în Spaţiul Schengen şi tot uniţi vom dezvolta economic toate regiunile ţării. El a mai arătat că atunci când am fost uniţi am scăpat de dictatură şi am intrat în NATO şi în Uniunea Europeană.

ADVERTISING

"Când am fost uniţi cu toţii, popor şi conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi, am făcut România Mare. Când am fost uniţi, am scăpat de dictatură. Toţi împreună, uniţi, am reuşit să ne găsim aliaţi de nădejde pentru a apăra securitatea ţării odată cu aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană", a spus acesta.

"Unitatea este soluţia. Tot uniţi să intrăm în spaţiul Schengen, tot uniţi, să dezvoltăm economic toate regiunile ţării, împreună, urmărind aceleaşi obiective. Tot uniţi să continuăm ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu pe hârtie, unirea tuturor regiunilorţării prin autostrăzi, pentru că doar împreună cu aceleaşi obiective putem continua să atragem mai multe fonduri europene. Tot împreună putem creşte economia românească. Vă îndemn, aşadar, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi uniţi să ne urmărim cu perseverenţă obiectivele comune creşterea economică şi creşterea nivelului de trai al românilor", a continuat Ciolacu.

Ciucă a vorbit despre Autostrada Moldovei printre fluierături

Și discursul premierului Nicolae Ciucă a fost întâmpinat cu fluierături și huiduieli. La începutul discursului său, din mulţime s-au auzit şi scandări "Hoţii, hoții!".

Premierul a afirmat că lecţia istorică rămasă peste timp e că prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor por fi atinse cele mai ambiţioase obiective.

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, la Iasi

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, la Iasi

Publicată de Guvernul României pe Luni, 23 ianuarie 2023

Ciucă a remarcat că mişcările extremiste încearcă să ne influenţeze societatea. El s-a referit şi la Autostrada Moldovei şi la cea a Unirii.

"Pentru că suntem la Iaşi, aş dori să mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început lucrul. Modul în care reuşim să avansăm acest proiect în perioada scurta în care l-am repus între priorităţi este încă un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei", a declarat şeful Executivului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇