Cîmpeanu, întrebat când ar ajunge testele de salivă în şcoli: Îmi place să cred că peste o săptămână, cel mult două

Cîmpeanu, întrebat când ar ajunge testele de salivă în şcoli: Îmi place să cred că peste o săptămână, cel mult două

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că dacă nu se clarifică situaţia licitaţiei pentru primul lot de teste din salivă pentru şcoli, s-ar putea trece la achiziţia celor din lotul al doilea.

„Eu cred că testarea este necesară în şcoli şi teste vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul I, cu contestaţiile care dintr-una s-au transformat în trei, sigur se va rezolva cu achiziţia pentru lotul 2 şi vor fi teste în şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi24.

Ministrul a subliniat că este important să existe teste în școli și spune că elevii și părinții s-au obișnuit cu utilizarea lor.

ADVERTISING

"Din fericire, înţeleg că, blocată fiind licitaţia pentru lotul I, ne îndreptăm către termenele disponibile pentru licitaţia din lotul II. (…) E important să fie aceste teste. 236 de cazuri confirmate prin teste PCR am avut prin utilizarea a 1,5 milioane de teste săptămâna trecută.

Înseamnă mult faţă de 111 cazuri doar confirmate din 13 milioane (…) Înseamnă că elevii, părinţii s-au obişnuit mai mult decât erau cu utilizarea acestor teste", a precizat Cîmpeanu.

Întrebat când ar putea apărea testele din lotul II, el a răspuns: "Mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim, peste o săptămână, nici vorbă de o lună".

ADVERTISING

Ministrul Educației a menţionat că elevii mai mari ar putea să îşi facă singuri testele, la şcoală, sub supravegherea profesorului, acesta din urmă consemnând rezultatele.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că luni, în ultima zi în care licitaţia pentru primul lot de teste din salivă pentru şcoli putea fi contestată, acest lucru s-a întâmplat, din nou.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇