Arafat anunță că achiziția de teste din salivă pentru școli a fost blocată

Arafat anunță că achiziția de teste din salivă pentru școli a fost blocată

Achiziția privind testele de salivă pentru școli e blocată, pentru că una dintre firmele participante la licitație a depus contestație în instanță, a anunțat Raed Arafat. El precizează că IGSU nu va semna niciun contract subsecvent până la o primă decizie a instanței de judecată.

„Facem precizarea că data de înștiințare a DSU și a IGSU de către ONAC, cu privire la contestația aflată pe rol la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, privind achiziția de teste de salivă pentru elevi, nu s-a realizat în data de 5 decembrie, așa cum a fost declarat mai devreme, din greșeală, în conferința de presă, ci astăzi, 5 Ianuarie 2022”, a revenit Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISING

„Din păcate am fost anunțați, pe 5 decembrie, de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate că achiziția privind testele de salivă pentru școli a fost contestată de una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe”, a spus, după ședința Guvernului, Raed Arafat.

El precizează că IGSU nu va putea semna săptămâna asta contractele subsecvente, până se pronunță CNSC.

„Sperăm că avem decizia cu celeritate. Sunt oferte, sunt companii care au promis că vor aduce teste. (...) Din păcate (elevii nu se vor testa în zilele următoare - n.red.), doar dacă unele școli au stocuri”, conchide Arafat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇