Din testele pozitive de salivă ale elevilor efectuate săptămâna trecută, mai multe s-au infirmat decât confirmat prin PCR

Din testele pozitive de salivă ale elevilor efectuate săptămâna trecută, mai multe s-au infirmat decât confirmat prin PCR

După prima săptămână de testare în școli, au fost raportate în total 176 de teste pozitive. Dintre acestea, 45 au fost confirmate prin teste RT-PCR, 85 infirmate, iar pentru 46 nu există încă rezultate, a anunțat Ministerul Educației.

Lunea trecută, la prima zi de testare în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ, au fost raportate 91 de teste de salivă pozitive.

”Dintre acestea, 22 au fost confirmate RT-PCR, 38 au fost infirmate, iar pentru 31 nu avem răspuns”, au transmis oficialii Ministerului Educaţiei.

ADVERTISING

Aceştia au precizat, de asemenea, că testarea RT-PCR după testul de salivă pozitiv nu este obligatorie.

De asemenea, la testarea de joi s-au raportat 85 de teste de salivă pozitive.

”Dintre acestea, 23 au fost confirmate RT-PCR, 47 au fost infirmate, iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, au transmis reprezentanţii ministerului.

În cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ, însă, luni nu s-a mai făcut testare, întrucât nu sunt teste disponibile.

Autorităţile au precizat, însă, că testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇