Testele de salivă, livrate noaptea. Elevii le fac și săptămâna aceasta, dar în alte zile

Testele de salivă, livrate noaptea. Elevii le fac și săptămâna aceasta, dar în alte zile

Testarea elevilor pentru COVID-19 cu ajutorul testelor rapide pe bază de salivă nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Aceasta deși la finalul săptămânii jumătate din școli au rămas fără cele necesare.

Autoritățile spun că proviziile ajung chiar acum luni, deci nu va fi oprită campania de testare. Însă, pentru că noua tranșă de teste a fost distribuită chiar duminică noapte, s-a decis ca testarea să se facă în zilele de marți și vineri, în săptămâna care vine.

ADVERTISING

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Această testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor”, informează GCS duminică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luni dimineață, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că IGSU a făcut în cursul nopții de duminică spre luni recepția celor două milioane de teste de salivă, sosite în avans.

Camioane încărcate cu teste de salivă au plecat în cursul nopții de duminică spre luni către inspectoratele școlare din țară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇