Ce spune patronul firmei care a refăcut instalația electrică de la Matei Balș

Ce spune patronul firmei care a refăcut instalația electrică de la Matei Balș

Patronul firmei care a refăcut instalaţia electrică din Pavilionul 5 al spitalului Matei Balş afirmă că lucrarea respectă toate normale.

Ciprian Neagu a precizat că ultimele verificări au fost făcute în urmă cu o lună.

Urmăreşte LIVE cele mai noi informaţii despre incendiul de la Matei Balş

''Instalaţia electrică era în parametri normali. Şi este în continuare. Utimele verificări nu sunt mai vechi de o lună de zile. Noi am recomandat tot timpul să nu se folosească prelungitoare şi alte chestii improvizate, atât.

ADVERTISING

Nu sunt conforme, deci normativul nu permite. Au zis numai că erau probleme cu căldura, cu agentul termic. Tot timpul. În iarna asta au fost probleme. Nu este recomandat să se folosească niciun fel de aparataj, în afara aparatajului medical. Nici în saloane, nicăieri, în nicio instituţie, decât echipamentele necesare funcţionării, atât.

Noi aşteptăm. Dacă sunt probleme, ne sesizează cineva, dar nu ne-a sesizat nimeni. Nu au fost probleme. Instalaţiile sunt ok”, a declarat Ciprian Neagu la Antena3.

ADVERTISING

5 decese după incendiul de la Matei Balș

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București. Cinci persoane au murit, patru dintre ele fiind găsite carbonizate.

ADVERTISING

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a confirmat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

La câteva ore de la incendiu a fost anunțat al cincilea deces, după ce cadavrul unei victime a fost găsit carbonizat într-o baie a spitalului. Nu se știe momentan sexul persoanei şi nici dacă este vorba despre un pacient sau un cadru medical.

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

De precizat este ca niciunul dintre pacienții evacuați nu se afla la Terapie Intensivă, dar în urma incendiului câțiva care au fost duși la alte unități sanitare au necesitat intubare.

DSU anunţă două numere de telefon pentru rudele celor internaţi la Matei Balș şi transferaţi după incendiu. Acestea sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇