Bătălia pentru închisoarea de femei, obiectivul neașteptat al incursiunii din Kursk (Video)

Bătălia pentru închisoarea de femei, obiectivul neașteptat al incursiunii din Kursk (Video)

Forțele ucrainene care participă la incursiunea din regiunea Kursk iau cu asalt un penitenciar de femei în care s-au refugiat soldații ruși. Apărați de zidurile groase, aceștia opun o rezistență înverșunată.

În timpul incursiunii din regiunea rusă Kurk forțele ucrainene s-au apropiat de penitenciarul de femei din satul Malaia Loknia, situat la 14 kilometri de graniță. Rușii au transformat închisoarea într-o fortăreață.

Imaginile difuzate de Bild Rusia redau luptele intense care se dau acum în acest punct fierbinte al operațiunii ucrainene din Kursk, unde Brigada 95 de Asalt a armatei ucrainene atacă pozițiile rușilor.

ADVERTISING

Gardienii penitenciarului s-au alăturat soldaților ruși care s-au refugiat în închisoare și participă la apărarea obiectivului, relatează Ukrainska Pravda.

Rușii au ocupat poziții defensive în jurul și în interiorul închisorii, au ridicat baricade și folosesc turnurile de pază pentru a trage asupra forțelor ucrainene, avantajați de zidurile groase.

Курщина: працюють бомбери"Ще вчора ми працювали на Торецьку, зараз вже на російській території. У нас вильоти щодня, працюємо ефективно, кожен день є влучання. Ось буквально годину тому російську гармату знищили", - розповідає оператор ударних БпЛА Данило.Слава Україні! Відділення комунікацій 95 окрема десантно-штурмова Поліська бригада ДШВ ЗСУ#stoprussia #ДШВ #ЗСУ #Завжди_Перші #UkrainianAirAssaultForces #AirAssaultForces #WarInUkraine #RussianAggression #BattleOfUkrainianAirAssaultForces #95бригада #десантникPS: Хочеш допомогти десантникам? Стань Другом ДШВ! Всеукраїнська платформа збирає кошти для підтримки ДШВ ЗС України (druzi.mil.gov.ua)

Publicată de Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України pe Miercuri, 21 august 2024

La rândul lor, ucrainenii atacă cu tot ce au: vehicule blindate de infanterie Marder de producție germană și drone cu care vizează turnurile penitenciarului.

ADVERTISING

Din 2011, în acest penitenciar au fost închise 203 femei, care au primit pedepse cuprinse între 10 și 20 de ani de detenție.

Potrivit jurnaliștilor citați de publicația ucraineană, nu se știe câți prizonieri se mai află acum în închisoare.

Bloggerii militari ruși confirmă că satul Malaia Loknia este înconjurat aproape complet de unitățile ucrainene, însă soldații refugiați în penitenciar continuă să opună rezistență.

ADVERTISING

Ministerul rus al Apărării susține, în schimb, că atacurile ucrainene din Malaia Loknia au fost respinse.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a declarat că de la începerea incursiunii trupelor ucrainene pe teritoriul Rusiei, pe 6 august, Kievul a cucerit peste 1.260 de kilometri pătraţi şi 93 de sate din regiunea Kursk. Observatorii militari apreciază însă că zona controlată de Ucraina este puțin mai redusă.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇