Singurul județ din România care se laudă că nicio şcoală nu are toaleta în curte

Singurul județ din România care se laudă că nicio şcoală nu are toaleta în curte

Singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor este Clujul.

Datele apar într-un raport al Consiliului Județean Cluj.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că ar trebui să fie un lucru normal ca grupurile sanitare din instituțiile de învățământ să se afle în interior.

„Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional.

ADVERTISING

Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani”, spune Tișe.

Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar clujean, județul e singurul din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare.

În contextul în care toate școlile din județ dispun de apă curentă, preocuparea autorităților locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă și în cazul ultimelor 10% din unități în care apa există și poate fi folosită pentru spălat, dar nu îndeplinește condițiile de potabilitate.

ADVERTISING

Problema wc-urilor din curtea şcolilor este ”o problemă exagerată” şi ”trebuie să înţelegem că nu are legătură cu calitatea educaţiei”, consideră ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

”Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte de calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în acest şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată”, a spus recent Cîmpeanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇