Școala din România care îmbină umanul cu tehnologia: Înveți engleza cu un profesor, un sistem de recunoaștere vocală și o aplicație

Școala din România care îmbină umanul cu tehnologia: Înveți engleza cu un profesor, un sistem de recunoaștere vocală și o aplicație

Cunoașterea unei limbi străine la un nivel înalt este un punct forte într-o lume în care nu avem suficient timp pentru a ne căuta cuvintele, consideră Shay Hafzadi, CEO și fondator al Burlington English School România, care oferă cursuri de engleză, inclusiv la nivel profesional.

Școala propune un sistem de învățare mixt, care îmbină orele cu traineri specializați, ținute pe Zoom în grupuri mici de cursanți, cu flexibilitatea oferită de tehnologii. În România, este prima și singura școală care dispune de un sistem software personal, tehnologie de recunoaștere vocală și aplicație pentru mobil. Toate acestea le oferă cursanților ocazia de a-și îmbunătăți engleza în ritmul propriu și în funcție de programul fiecăruia.

Cursurile Burlington English, autorizate de Ministerul Educației, sunt destinate atât angajaților din diverse domenii specializate, precum și studenților sau celor care vor să călătorească și să descopere lumea.

ADVERTISING

Cum poți să îți îmbunătățești engleza la nivel profesional cu ajutorul oamenilor și a tehnologiei

Platforma Burlington School include peste 100 de module profesionale pentru zeci de cariere – acestea sunt dezvoltate sub formă de cursuri independente, complexe și interactive. Cursanții își pot alege de acolo modulele dorite și pot studia limbajul de specialitate specific jobului. 

În afară de ședințele cu profesori, cursanții primesc ajutor și de la un sistem de recunoaștere vocală, denumit SpeechTrainer, care înregistrează vorbirea, identifică greșelile și le corectează, până când pronunția devine clară și corectă. De asemenea, cursanții au opțiunea de a-și programa lecțiile în funcție de programul personal, direct în aplicație, dar și să citească unele cărți alese special în funcție de nivelul lor de cunoaștere a limbii engleze.  

Shay-Hafzadi_Burlington-English-1
Shay Hafzadi, CEO Burlington School România

Astfel, metoda Burlington School „se pliază pe nevoile de comunicare ale fiecărui cursant, acesta putând să progreseze în ritmul său propriu, în funcție de motivație și de timpul dedicat exersării”, după cum explică Shay Hafzadi pentru spotmedia.ro

ADVERTISING

În acest mix, profesorul are rolul de a-l ghida pe cursant și de a-i facilita, pe de o parte, îmbunătățirea nivelului de engleză pe toate palierele, iar pe de altă parte, de a-i oferi posibilitatea de a comunica mai mult și de a depăși teama de a vorbi engleza la serviciu, în vacanță ori într-o întâlnire de afaceri.

„Este esențial ca procesul învățării să aibă loc în ritmul și în timpul fiecărui cursant, deoarece fiecare persoană poate avea nevoi specifice în ceea ce privește achiziția și acumularea de noțiuni. Și nu doar atât, profesorii îi încurajează pe cei care își doresc să învețe limba engleză să folosească resursele care le sunt puse la dispoziție când și cum preferă. Mai mult chiar, fiecare dintre cursanți poate prefera o anume perioadă a zilei pentru a învăța, iar programul flexibil pus la dispoziție de BE se pretează pentru preferințele oricui, putându-se alege efectuarea unui curs oricând în intervalul 9-21, de luni până vineri ori 9-12 în zilele de sâmbătă”, spune CEO-ul Burlington School România.

ADVERTISING

Printre absolvenți se numără persoane care au reușit să vorbească în cadrul unor conferințe în limba engleză, care au putut participa activ la ședințele cu partenerii din restul Europei, exprimându-și punctele de vedere, sau chiar cei care au obținut un loc de muncă, deoarece au răspuns cu brio la toate întrebările de angajare adresate în limba engleză.

Cu ce te ajută să înveți engleza la nivel profesionist

Învățarea pe tot parcursul vieții este esențială pentru că îți menține creierul activ și te ajută să obții acele cunoștințe și competențe necesare pentru a rămâne relevant/ă pe piața muncii. 

„La fel cum mâncarea ne hrănește corpul, informațiile și învățarea continuă ne hrănesc mintea. Atunci când ești angajat, învățarea devine forța ta de a merge mai departe și de a avansa. Învățarea este un proces continuu, care nu se termină când absolvi facultatea sau te angajezi la primul job. Este un proces de-a lungul vieții. Poți afla lucruri noi în fiecare zi”, consideră Shay Hafzadi.

Engleza este demult o limbă universală, iar într-o lume tehnologizată, diversă și interconectată ca cea în care trăim este util să o cunoști la un nivel cât mai înalt. Iată câteva avantaje ale acestui aspect, expuse de CEO-ul Burlington School:

  • În multe companii, cunoașterea limbii engleze la nivel profesionist a devenit obligatorie. 
  • Vorbind fluent o a doua limbă, ai acces la mai multe domenii de activitate și posibilitatea de te angaja într-o țară străină sau într-o companie multinațională. 
  • Limba engleză îți oferă libertatea de a călători și a cunoaște culturi noi.
  • Poți obține un job mai bun și poți să avansezi în cariera actuală. 
  • Engleza este limba cea mai folosită în mass-media. 
  • Odată ce înțelegi engleza, nu mai trebuie să aștepți ca cel mai recent film sau carte să fie traduse în limba română.  
  • Poți să-ți crești încrederea în tine.
  • Pe lângă faptul că este distractivă, învățarea unei limbi noi îți oferă oportunitatea de a-ți testa abilitățile.
  • Te face să realizezi că ești capabil/ă să obții mai mult decât ai crezut. 
  • Vei observa cum, pe măsură ce-ți atingi obiectivele, vei deveni tot mai sigur/ă pe tine. 
  • Deoarece centrii lingvistici din creier sunt atât de flexibili, învățarea unei limbi străine poate dezvolta noi zone ale minții tale și poate întări capacitatea naturală a creierului de a se concentra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇