Ministrul Educației susține că primește zilnic mesaje de amenințare cu moartea

Ministrul Educației susține că primește zilnic mesaje de amenințare cu moartea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite, mai ales în timpul nopţii.

”Eu personal primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea (...) Construiesc în educaţie, cu multă determinare şi fără să mă las pradă emoţiilor, nu am dreptul să mă las pradă emoţiilor, ca orice cetăţean, din moment ce mi-am asumat schimbarea sistemului de educaţie din România”, a mai declarat ministrul.  

Cîmpeanu a precizat că nu a depus plângere la Poliţie.  

Ministrul a explicat că mesajele de ameninţare vin zilnic, mai ales noaptea, fiind foarte explicite: ”Se precizează felul, momentul, tot felul de detalii în aceste mesaje. Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”.  

Întrebat despre rezistenţa sistemului la schimbare, Cîmpeanu a precizat că a primit peste 10.000 de propuneri de modificare a legilor Educaţiei aflate în dezbatere.  

”Faptul că există atât de mare rezistenţă ne îndreptăţeşte să credem că aceste legi sunt bune. Dacă nu ar fi fost rezistenţă sau dacă toate lumea le-ar fi aplaudat, ar fi fost un semnal de alarmă”, a mai declarat Cîmpeanu.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇