Cele mai recente preţuri de pe litoral: O cameră dublă e, în medie, 284 de lei pe noapte. Un şezlong ajunge şi la 100 de lei

Cele mai recente preţuri de pe litoral: O cameră dublă e, în medie, 284 de lei pe noapte. Un şezlong ajunge şi la 100 de lei

Deşi s-a scumpit, litoralul e în continuare cea mai căutată destinaţie de vară din România.

Eforie Nord, Mamaia, Eforie Sud şi Costineşti sunt în topul preferinţelor turiştilor, potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.

Cât costă cazarea şi mâncarea

În ceea ce priveşte tarifele la cazare la mare, preţul pentru o cameră dublă/noapte este, în medie, de 284 de lei, în creştere cu 15% faţă de 2020.

Preţurile diferă în funcţie de destinaţia aleasă (cazările de pe litoral sunt, în momentul de faţă, cele mai căutate, iar preţurile cresc în funcţie de cerere), de unitatea de cazare şi facilităţile oferite, dar şi de mulţi alţi factori.

ADVERTISING

”Dacă în ceea ce priveşte cazările, scumpirile nu sunt foarte mari, tarifele pentru mâncare şi diferite servicii se simt în buzunarul turistului. De exemplu, pentru o porţie de cartofi prăjiţi, turiştii vor plăti aproximativ 8-10 lei, în timp ce o porţie de hamsii este aproximativ 25 de lei.

În general, preţurile la mâncare au crescut cu aproximativ 10-15%, dar încă sunt opţiuni accesibile pe tot litoralul, în special la autoserviri”, mai arată platforma.

Cât costă să stai la plajă

Cât despre accesul la plajă şi preţurile şezlongurilor, acestea pornesc de la 25 de lei/şezlong/zi în staţiunile din sudul litoralului şi în Constanţa şi pot ajunge până la 50-100 de lei/şezlong/zi în Mamaia.

ADVERTISING

Turiştii trebuie totodată să aloce un buget considerabil pentru locurile de parcare, în caz că vin cu maşina, având în vedere că nu toate hotelurile, vilele şi pensiunile pun la dispoziţie această facilitate.

Turiştii migrează acum către sudul litoralului, mult mai accesibil din punctul de vedere al costurilor (unde parcarea e gratuită).

"Dacă nordul litoralului (Mamaia) este cunoscut pentru diversitatea opţiunilor de distracţie (cluburi, terase) şi preţuri mai mari, sudul litoralului este dedicat mai degrabă familiilor şi turiştilor care caută linişte şi tarife accesibile. Eforie Nord şi Eforie Sud, Costineşti, Neptun şi Olimp sunt cele mai căutate destinaţii de către aceştia, mai ales că aici există numeroase unităţi de cazare care acceptă plata cu vouchere de vacanţă”, adaugă specialiştii platformei.

ADVERTISING

De asemenea, staţiunile din sud sunt alese pentru sejururi mai lungi, de o săptămână, în timp ce nordul litoralului este cel mai aglomerat în zilele de weekend, când turiştii vin aici pentru o distracţie de câteva zile.

Potrivit platformei, încărcarea cardurilor de vacanţă cu suma de 1.450 de lei începând cu luna mai, o măsură anunţată de Guvern încă de anul trecut, a contribuit la creşterea numărului de sejururi de vară.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul ei conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România, fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇