În sfârşit, s-a luat o decizie pentru taxa de parcare din Mamaia, cu abonamente pentru turişti

În sfârşit, s-a luat o decizie pentru taxa de parcare din Mamaia, cu abonamente pentru turişti

Consiliul Local Constanţa a aprobat, marţi, hotărârea prin care plata parcării pe timpul nopţii se suspendă, în oraş şi în staţiunea Mamaia, până la sfârşitul anului. Acelaşi for nu a vrut săptămâna trecută să voteze pentru iniţiativa primarului Vergil Chiţac.

Acum însă s-a sucit şi plata tarifului de parcare nu va mai fi obligatorie între orele 19:00 şi 9:00, până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

În plus, s-a schimbat şi modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din Mamaia.

Toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 beneficiază, dacă vor, de un abonament unic - 199 lei/lună și de un abonament suplimentar - 499 lei/lună.

ADVERTISING

La rândul lor, hotelierii vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament, ce le va permite să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. "Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării", se menţionează în comunicatul primăriei.

În Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare, sunt contractate de agenţii economici doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, prin noua măsură dorindu-se creşterea numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de 1.300.

Şi administraţia locală din Mangalia decisese anterior, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate - Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp - până la sfârşitul actualului sezon estival, în încercarea de a atrage turişti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇