Plata parcării în Mamaia nu va fi suspendată, cum a anunțat primarul UPDATE Ce zice Chițac

Plata parcării în Mamaia nu va fi suspendată, cum a anunțat primarul <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ce zice Chițac

Plata parcării în timpul nopţii în staţiunea Mamaia nu va fi suspendată, aşa cum anunţase primarul Constanţei, Vergil Chiţac (foto), deoarece Consiliul Local nu a aprobat acest proiect de hotărâre.

Consiliul Local Municipal a fost convocat, joi, online, într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect de hotărâre şi anume suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa. Iniţiatorul proiectului a fost primarul Vergil Chiţac. 

ADVERTISING

Proiectul prevedea ca în intervalul orar 22.00 – 08.00 parcarea să fie gratuită în staţiunea Mamaia. 

Primarul Vergil Chiţac nu a fost prezent la şedinţa Consiliului Local.

În cadrul şedinţei au fost propuse mai multe amendamente, atât de la USR, cât şi de la PSD. După mai multe discuţii în contradictoriu, şedinţa a fost oprită câteva minute pentru lămurirea unor chestiuni tehnice legate de conţinutul proiectului respectiv.

În cele din urmă, preşedintele de şedinţă a supus la vot proiectul de hotărâre.

ADVERTISING

În urma dezbaterilor, forma acestuia a fost următoarea: “Se aprobă suspendarea obligativităţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, zilnic, între orele 20 – 08.00, pânâ la 31 decembrie 2022, inclusiv”. 

După două ore de discuţii consilierii au trecut la votarea acestui proiect.

Din cauza unor probleme tehnice, mai mulţi consilieri nu au primit chestionarul unde trebuiau să îşi exprime punctul de vedere, votul a fost reluat.

În final, 10 consilieri au votat pentru, iar 14 s-au abţinut, iar proiectul nu a fost aprobat.  

ADVERTISING

UPDATE: Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat că va repune pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal proiectul referitor la eliminarea plăţii parcării în Mamaia pe timp de noapte. Despre ședința de Consiliul Local de joi, Vergil Chițac a spus, pe Facebook: “Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate, deşi mi-aş fi dorit. (...) Astăzi, consilierii locali PSD au sfidat şi logica, şi bunul-simţ. Au sfidat Constanţa şi v-au sfidat pe dumneavoastră. Au venit decişi să îngroape o iniţiativă, nimic mai mult, nimic în folosul comunităţii. Aşa înţeleg domniile lor că se face administraţie: printr-un concurs ieftin de populism, presărat cu numere de circ şi gaguri pentru mulţimi. Dar nu-i nimic. Ţin să-i anunţ că nu voi lua parte la acrobaţiile lor ieftine. Aceste ultime zbateri nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut şi va face Constanţei mult bine. Epoca lor s-a stins.”

Context

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că parcările în municipiu şi în Mamaia vor fi gratuite între orele 22 – 08. El a precizat că această decizie urmează să intre în vigoare după următoarea şedinţă a Consiliului Local. Anunţul a venit la o zi după ce Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului.  

Agenţii economici din Mamaia au acuzat că motivul pentru care staţiunea a avut mai puţini turişti până acum este legat de preţul parcării. 

Tariful de parcare pentru zona 0, cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, este de patru lei pe oră. Acelaşi preţ este valabil şi pentru centrul Constanţei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇