Mamaia a pierdut 20% din turiştii care se cazau aici în 2019. Care e acum stațiunea preferată de români

Mamaia a pierdut 20% din turiştii care se cazau aici în 2019. Care e acum stațiunea preferată de români

Mamaia a pierdut aproximativ 20 de procente din turiştii care se cazau în staţiune în 2019, în timp ce Eforie Nord conduce, în acest sezon, topul staţiunilor preferate.

O analiză realizată de Litoralulromanesc.ro arată că, cu o creştere de 30% a numărului de turişti în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2019, Eforie Nord este în topul staţiunilor preferate.

Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, detaliază motivele care au condus la această răsturnare de situaţie.

În primul rând, proiectul de lărgire a plajelor în Mamaia a fost gestionat de autorităţi exclusiv ca un proiect de mediu, nu şi unul în avantajul turiştilor. Partea bună este că anul acesta, spre deosebire de vara trecută, operatorii de plaje au intervenit astfel că nisipul e mai fin, intrarea în apă e mai lină, există şezlonguri şi umbreluţe.

ADVERTISING

În al doilea rând, măsurile autorităţilor locale, cum e taxa de parcare, descurajează turiştii. Noi am avut oferte de cazare cu 100 de lei pe noapte, aproape cât costă o zi de parcare la Mamaia”, menţionează Ionuţ Nedea.

Potrivit analizei, în sudul litoralului, zona Neptun-Olimp înregistrează cel mai mare plus ca volum de turişti, cu o creştere de 35% faţă de perioada pre-pandemică.

De asemenea, staţiunea Saturn e pe creştere, cu aproximativ 30 de procente mai mult în raport cu 2019, în vreme ce Venus înregistrează un avans de 12%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, Jupiter este singura staţiune din sudul litoralului pe minus, cu o scădere de aproximativ 13 procente faţă de 2019. Explicaţia, afirmă Ionuţ Nedea, stă în politica tarifară practicată de unii hotelieri în acest an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇