Parcare gratuită în toate staţiunile din sudul litoralului. La Mamaia și Constanța, doar parțial

Parcare gratuită în toate staţiunile din sudul litoralului. La Mamaia și Constanța, doar parțial

În încercarea de a atrage mai mulţi turişti pe litoral, Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în oraş şi staţiunile arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival.

Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în una dintre aceste staţiuni, vor fi scutiţi de plata parcării, care era de 3 lei/oră pentru autoturisme şi 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Mangaliei.

ADVERTISING

Plajele să fie date la hoteluri

Pe de altă parte, edilul va propune celorlalţi primari din localităţile cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlament, prin care să solicite modificarea legii pentru a transfera sectoarele de plajă la primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor.

"Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlong sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor", susţine Radu Cristian, citat într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

O iniţiativă pe aceeaşi temă are şi Bogdan Bola, deputat şi director al ABADL Constanța, care a depus un proiect prin care să fie modificată legea care reglementează utilizarea plajelor de pe litoralul românesc, astfel încât oamenii să poată avea acces liber și gratuit. Astfel, unele plaje ar urma să fie date în administrarea primăriilor, iar acestea să facă amenajări minime și să-i lase pe oameni să se bucure de nisip.

Primarul din Constanța acuză o campanie negativă care alungă turiștii

Vineri și primarul din Constanța, Vergil Chițac, a anunțat modificări în regulamentul parcărilor atât în municipiu, cât și în stațiunea Mamaia. Astfel, parcarea va fi gratuită în intervalul 22:00 - 08:00.

ADVERTISING

El acuză însă că nu prețurile ar fi problema pentru care românii nu se înghesuie pe litoralul nostru, ci o campanie negativă, dar nu a spus cine ar desfășura-o și de ce.

„Eu leg asta (numărul scăzut de turiști, n.red.) de o campanie vizibilă îndreptată spre litoralul romanesc. Deci nu e vizată numai Mamaia, ci întreg litoralul românesc. Scăderea turismului e în toată țara. Turiștii au de ales si alte țări. (…)

Ajungem și la parcarea din Mamaia. Reiau pe scurt. A fost prezentată manipulatoriu. Parcarea din Mamaia costă 96 lei. Nu ne-am pus problema când am calculat prețul că va fi folosit de turist. Am crezut ca vor parca la hoteluri. Asta ar fi însemnat 500 lei pe lună de către hotel. Nu s-a discutat nimic despre efortul realizat de primărie ca litoralul sa aibă condiții bune", a spus Chițac, citat de Ziua de Constanța.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇