240 de clădiri şi terenuri aflate în paragină pe litoral vor fi supraimpozitate cu până la 500%. Sunt şi patru hoteluri

240 de clădiri şi terenuri aflate în paragină pe litoral vor fi supraimpozitate cu până la 500%. Sunt şi patru hoteluri

Clădirile şi terenurile aflate în paragină din sudul litoralului vor fi supraimpozitate cu până la 500%, decizia fiind luată în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Mangalia de la sfârşitul anului trecut.

Viceprimarul Mangaliei, Dragoş Angelescu, a declarat că este vorba de 240 de proprietăţi care vor fi supraimpozitate.

“Primăria Mangalia a început un amplu proces de reabilitare a spaţiilor verzi în municipiu şi staţiuni, motiv pentru care am încercat să-i aducem şi pe proprietarii de terenuri proprietăţi private să se alinieze la investiţiile noastre. Nu s-a întâmplat şi am procedat la această măsură de supraimpozitare”, a explicat viceprimarul Mangaliei.

El a precizat că este vorba mai mult despre terenuri părăsite decât despre clădiri în paragină, acestea fiind renovate în ultimii ani de noii proprietari.

“Hoteluri nu mai sunt foarte multe pentru că de vreo trei ani hotelurile lăsate fără activitate şi neîntreţinute au suferit modificări pe linia proprietarilor, adică au fost scoase la vânzare, s-au vândut, au început noii proprietari să le renoveze, să le aranjeze. Mai sunt patru unităţi hoteliere în această situaţie.

În rest, vorbim mai mult de terenuri care au fost obiectul unor specule imobiliare acum mai mulţi ani. Piaţa imobiliară, începând din 2008-2009, a suferit modificări, nu au prezentat interes, nu s-au mai obţinut preţuri de vânzare cum îşi calculaseră iniţial şi au rămas cu terenurile ţinându-le acolo că vor vedea ce se întâmplă”, a precizat Dragoş Angelescu.

Dacă proprietarii nu vor plăti supraimpozitul, se poate ajunge până la expropriere şi vânzarea la licitaţie a bunului respectiv.

“La un moment dat se va intra pe procedura de recuperare a debitelor şi, de la caz la caz, în funcţie de ce spune legea, asta vom face. Se poate ajunge şi până la expropriere, până la preluarea proprietăţilor respective şi scoaterea lor la licitaţie. Dar există şi posibilitatea să facă ceea ce trebuie, iar de anul viitor revin la nivelul de impozitare normal”, a transmis viceprimarul.

Primăria Mangalia administrează şi staţiunile Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Neptun şi Olimp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇