Procurorul Codruț Olaru rămâne doctor, deși teza lui este plagiată. Unde e hiba şi ce urmează

Procurorul Codruț Olaru rămâne doctor, deși teza lui este plagiată. Unde e hiba şi ce urmează

Procurorul Codruț Olaru rămâne momentan cu titlul de doctor în drept, deși CNATDCU a decis că teza acestuia este plagiată.

Retragerea titlului de doctor a fost oprită de Direcția juridică a Ministerului Educației (MEC), potrivit edupedu.ro.

Mai exact, această direcție din MEC a decis, miercuri, să nu avizeze hotărârea CNATDCU de retragere a titlului de doctor obținut în 2013 de Olaru.

Motivul: CNATDCU ar fi supus la vot o decizie juridică. Așadar, hotărârea de retragere a titlului de doctor nu a primit aviz de legalitate, ceea ce face imposibilă retragerea titlului.

ADVERTISING

În plus, Direcția juridică a trimis înapoi hotărârea la CNATDCU și a cerut suspendarea procedurii de evaluare, până la finalizarea procesului intentat chiar de Codruț Olaru împotriva CNATDCU.

Context

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în 12 mai, că teza procurorului Codruț Olaru este plagiată „grosier”.

Olaru este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El și-a susținut public teza de doctorat în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader (fost ministru al Justiției).

ADVERTISING

Ulterior, procurorul a dat în judecată CNATDCU şi Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) pentru a bloca o decizie în cazul lui.

Retragerea titlului de doctor trebuie să fie oficializată printr-un ordin al ministrului Educației.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇