Procurorul Codruț Olaru rămâne doctor, deși teza lui este plagiată. Unde e hiba şi ce urmează

Procurorul Codruț Olaru rămâne doctor, deși teza lui este plagiată. Unde e hiba şi ce urmează

Procurorul Codruț Olaru rămâne momentan cu titlul de doctor în drept, deși CNATDCU a decis că teza acestuia este plagiată.

Retragerea titlului de doctor a fost oprită de Direcția juridică a Ministerului Educației (MEC), potrivit edupedu.ro.

Mai exact, această direcție din MEC a decis, miercuri, să nu avizeze hotărârea CNATDCU de retragere a titlului de doctor obținut în 2013 de Olaru.

Motivul: CNATDCU ar fi supus la vot o decizie juridică. Așadar, hotărârea de retragere a titlului de doctor nu a primit aviz de legalitate, ceea ce face imposibilă retragerea titlului.

ADVERTISING

În plus, Direcția juridică a trimis înapoi hotărârea la CNATDCU și a cerut suspendarea procedurii de evaluare, până la finalizarea procesului intentat chiar de Codruț Olaru împotriva CNATDCU.

Context

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în 12 mai, că teza procurorului Codruț Olaru este plagiată „grosier”.

Olaru este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El și-a susținut public teza de doctorat în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader (fost ministru al Justiției).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, procurorul a dat în judecată CNATDCU şi Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) pentru a bloca o decizie în cazul lui.

Retragerea titlului de doctor trebuie să fie oficializată printr-un ordin al ministrului Educației.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇