Începe analiza tezei de doctorat a premierului Ciucă, acuzat de plagiat

Începe analiza tezei de doctorat a premierului Ciucă, acuzat de plagiat

Deputatul USR Mihai Poliţeanu anunţă că începe procesul de evaluare a tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în urma sesizării pe care a depus-o la instituția care are aceste atribuții, conform legii.

”Începe procesul de analizare şi soluţionare a sesizării pe care am făcut-o cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă.

Am primit răspunsul la sesizarea pe care am făcut-o pe 20 ianuarie şi pe care am trimis-o către UEFISCDI, care avea obligaţia de a verifica în termen de 3 zile respectarea cerinţelor procedurale pentru validarea din punct de vedere administrativ şi admiterea sesizării spre analiză şi soluţionare de către CNATDCU”, anunţă Poliţeanu pe Facebook.    

ADVERTISING

Acesta a distribuit şi răspunsul primit de la Ministerul Educaţiei.  

În document se arată că sesizarea cu privire la suspiciuni de plagiat a fost transmisă CNATDCU ”în vederea demarării procesului de analizare şi soluţionare”.      

Începând cu astăzi, 25 ianuarie, începe procesul de analizare și soluționare a sesizării pe care am făcut-o cu privire...

Publicată de Mihai Polițeanu pe Marţi, 25 ianuarie 2022

CNATDCU este singurul organism care se poate pronunţa cu privire la un posibil plagiat, iar analiza se face doar în urma unei sesizări.   

ADVERTISING

Și Universitatea "Babeş-Bolyai" a solicitat CNATDCU să analizeze "în regim de urgenţă" teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în data de 21 ianuarie.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.     

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă și a anunţat, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat.

ADVERTISING

Unul dintre generalii de la care premierul al fi plagiat a declarat public că îl iartă.

PNL anunță că premierul Ciucă „a lămurit activul de partid” în privința acuzațiilor de plagiat, iar președintele Klaus Iohannis consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp.

Deputatul Alexandru Kocsis a dezvăluit că rectorul Universității Naționale de Apărare este Dorin Corneliu Pleșcan, care ”a fost, între ianuarie 2015 și iunie 2016, șeful de cabinet al generalului Nicolae Ciucă, pe atunci, șef al Statului Major General”.

Jurnalista Emilia Șercan susține, într-un material publicat de PressOne, că premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiat în...

Publicată de Alexandru Kocsis pe Marţi, 18 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇