Je suis Ciucă, reacția Camerei de Comerț la scandalul de plagiat care-l vizează pe premier. USR acuză o miză de 500 de milioane de euro

<i>Je suis Ciucă</i>, reacția Camerei de Comerț la scandalul de plagiat care-l vizează pe premier. USR acuză o miză de 500 de milioane de euro

Camera de Comerț și Industrie a României a surprins, miercuri, cu un comunicat intitulat „Je suis Ciucă!”, publicat pe site-ul instituției, în care îi ia apărarea premierului Nicolae Ciucă, vizat de acuzații de plagiat în lucrarea de doctorat.

„Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă. Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

ADVERTISING

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României”, se arată în mesajul CCIR.

Luarea de poziție nu a rămas fără ecou.

„Miza să fie oare primirea gratuită a terenurilor Romexpo care valorează 500 milioane de euro? P.S. Aceeași Cameră de Comerț și Industrie care are un fost președinte condamnat pentru corupție”, a reacționat USR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, primarul Clotilde Armand a venit cu o replică scurtă: „Je ne suis pas Ciucă! Aceasta este forma corectă și agreată internațional din punct de vedere moral.”

Și deputatul USR Iulian Bulai a comentat reacția Camerei de Comerț.

„Je suis Ciucă! - vocea fiecărui om din sistem care are de ascuns ceva, sau care câștigă milioane de € din combinații cu băieții șmecheri. Nici astăzi nu veți vedea (mai) nimic la televizor despre declarația CCIR care apără plagiatul premierului Ciucă. Pentru că milioanele de euro plătite de PSD-PNL către presă au cumpărat tăcerea.

ADVERTISING

Și pentru că sistemul își apără soldații fideli - în acest caz un general impostor ajuns premier. PS: premierul e hoț dovedit, Armata Română posta ieri poze cu oameni de zăpadă, rușii se pregătesc de război în Ucraina, Camera de Comerț și Industrii din România apără un plagiator dovedit, marile redacții TV tac. România nu e bine”, a scris Bulai pe Facebook.

Ca o ironie a sorții, comunicatul CCIR apare chiar lângă un alt comunicat recent, despre conferința „Cele mai bune practici anticorupție din S.U.A. – educație și prevenire” organizată împreună cu Ambasada SUA.

ciuc

Camera de Comerț și Industrie tocmai a primit gratuit de la Guvernul Ciucă 46 de hectare de teren la Romexpo, în valoare de 500 de milioane de euro, pe care se urmărește dezvoltarea unui proiect imobiliar.

CCIR este condusă de Mihai Daraban (foto), fost membru PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇