Directorul Camerei de Comerţ Sibiu a fost reţinut pentru delapidare, trafic de influenţă și dare de mită

Directorul Camerei de Comerţ Sibiu a fost reţinut pentru delapidare, trafic de influenţă și dare de mită

Directorul Camerei de Comerţ Sibiu, Eugen Iordănescu, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Mai exact, în perioada decembrie 2018 – septembrie 2020, acesta a efectuat mai multe plăţi nejustificate, către mai multe entităţi juridice (societăţi comerciale, asociaţii şi fundaţii).

A dispus astfel, fără drept, de bani pe care îi gestiona şi îi administra în numele Camerei de Comerţ Sibiu, asigurându-se astfel un folos material altuia.

ADVERTISING

Iordănescu a efectuat plăţi suplimentare, fără drept, din conturile acestei entităţi juridice, ce se ridică la valoarea totală de 338.589,61 lei, au mai transmis procurorii.

Totodată, ”beneficiind de ajutorul a doi suspecţi, a dispus achitarea din conturile C.C.I.A. Sibiu a unor servicii în valoare totală de aproximativ 830.000 lei care nu au fost prestate în folosul acestei entităţi non-profit, existând o suspiciune rezonabilă că acestea au fost prestate în folosul personal al făptuitorului sau în beneficiul societăţii comerciale controlată de familia suspectului”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii din Sibiu au făcut, miercuri, 13 percheziţii în mai multe locaţii din Sibiu şi Bucureşti, în dosarul în care directorul Camerei de Comerţ Sibiu, Eugen Iordănescu, este suspectat de aceste infracţiuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇