Percheziţii la Brigada Rutieră a Capitalei şi la Poliţia Locală Sector 1: Zeci de polițiști ar fi luat șpagă UPDATE

Percheziţii la Brigada Rutieră a Capitalei şi la Poliţia Locală Sector 1: Zeci de polițiști ar fi luat șpagă <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

30 de percheziții au loc, joi, la Brigada Rutieră a Capitalei, la Poliţia locală Sector 1, precum și la firme şi domiciliile unor persoane.

”La data de 25.11.2021, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, având ca obiect infracţiuni de corupţie, organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au pus în aplicare 30 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, vizând locuinţe, sedii de firmă precum şi instituţii publice, respectiv Brigada de Poliţie Rutieră şi Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISING

Instituţia precizează, de asemenea, că au fost făcute şi percheziţii corporale şi asupra unor autovehicule.

”În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov”, a mai transmis instituţia.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că în dosar sunt vizaţi şi poliţişti cu peste opt ani vechime, iar cei mai mulţi dintre cei suspectaţi în anchetă sunt de la sectoarele 1, 2 şi 6.

ADVERTISING

Totodată, surse citate de Antena3 spun că sunt vizați 20 de angajați ai Ministerului de Interne, 19 cadre și un personal civil, precum și 4 polițiști locali, suspectați de fapte de luare de mită, presupuse a fi comise în ultima perioadă.

Agenții ar fi închis ochii la anumite nereguli în trafic contra unor sume de bani primite din partea unor şoferi.

UPDATE: Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut să li se dea anchetatorilor documentele solicitate în cazul percheziţiilor efectuate la Poliţia locală Sector 1.

ADVERTISING

"'Toleranţă zero faţă de corupţie!' - acesta a fost motto-ul meu, cu care am venit în Primăria Sectorului 1 şi de la care nu mă abat. Încă de la începutul mandatului meu, am atras public atenţia asupra faptului că sunt probleme la Poliţia Locală Sector 1 şi că unii dintre poliţiştii locali au o agendă personală diferită de cea a cetăţeanului.

În această dimineaţă, au fost percheziţii ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie la Secţia de Poliţie Locală din cartierul Pajura într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Am dat ordin să se pună la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele solicitate şi am cerut poliţiştilor locali să colaboreze cu ofiţerii DGA pentru aflarea în cel mai scurt timp a adevărului", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

“Toleranță zero față de corupție!,” acesta a fost motto-ul meu cu care am venit în Primăria Sectorului 1 și de la care...

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 25 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇