Un specialist DNA a fost prins în flagrant de colegii săi când lua mii de euro şpagă

Un specialist DNA a fost prins în flagrant de colegii săi când lua mii de euro şpagă

Un specialist din cadrul DNA a fost reținut de către colegii săi după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Răzvan Despa a cerut 15.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru ”îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu”.

După negocieri, mita a fost stabilită la 12.000 de euro, în tranșe, iar procurorii DNA l-au prins în flagrant când primea 30.000 de lei, echivalentul a 6.000 de euro.

”Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului 'Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E' cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance", se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISING

Jurnaliștii de la G4Media citează surse care spun că în schimbul mitei specialistul ar fi promis că îl ajută pe omul de afaceri să câștige o licitație chiar cu DNA pentru cumpărarea unei drone în cadrul programului cofinanțat de OLAF. Prețul dronei ar fi fost de 55.000 de euro.

Colegii săi au propus acum judecătorilor arestarea sa pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇