Niciun magistrat de la Tribunalul Botoșani nu a vrut să-i judece pe polițiștii rutieri prinși când cereau mită

Niciun magistrat de la Tribunalul Botoșani nu a vrut să-i judece pe polițiștii rutieri prinși când cereau mită

Niciun judecător de la Tribunalul Botoșani nu a vrut să îi judece pe polițiștii rutieri prinși când cereau mită, așa că dosarul a fost transferat la Suceava.

Unii magistrați ai Secției Penale s-au abținut în a prelua dosarul, din cauza unor incompatibilități. Alții s-au autorecuzat pentru că analizaseră deja diverse măsuri preventive pentru unii dintre inculpați, potrivit Europa Fm.

Luni, DNA a anunțat că a dispus trimiterea în judecată a 21 de inculpați, majoritatea polițiști rutieri din Botoșani, pentru că cereau și primeau mită de la șoferi ca să nu-i sancționeze pentru regulile încălcate.

ADVERTISING

”În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați, polițiști în cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul Rutier (inclusiv ofițerul de poliție), ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la 56 de conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în schimbul neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege.

Într-un context similar, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect 'punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice', deschis față de inculpatul persoană fizică, trimis în judecată sub control judiciar.

ADVERTISING

Prin aceste demersuri, ofițerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia și emiterea unei soluții procedurale de netrimitere în judecată. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii în vederea confiscării speciale", potrivit rechizitoriului DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇