Doi preoți din Botoșani i-au dat afară din biserică pe cei vaccinați antiCovid și au smuls masca de pe fețele celor care o purtau

Doi preoți din Botoșani i-au dat afară din biserică pe cei vaccinați antiCovid și au smuls masca de pe fețele celor care o purtau

Doi preoți din Botoșani sunt anchetați după ce au fost acuzați că au cerut credincioșilor vaccinați antiCovid să plece din biserică, iar celor care aveau mască le-au spus să o dea jos.

Acuzațiile au fost însoțite și de dovezi video, a anunțat luni Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă.

Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a spus Adăscăliţei, potrivit BotoșaniNews.ro.

Oficialul DSP susţine că sesizări similare au fost transmise despre cei doi preoți şi de unii dintre medicii de familie.

„Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii Bisericii”, a adăugat Adscăliţei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇