Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată. A vrut să dea mită 100.000 de euro la DNA ca să scape de dosare

Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată. A vrut să dea mită 100.000 de euro la DNA ca să scape de dosare

Celebrul medic Irinel Popescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce le-ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor din cadrul DNA pentru a scăpa de dosare.

Irinel Popescu este directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Irinel Popescu, pentru dare de mită, alături de administratorul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită.

Procurorii susţin că, în perioada decembrie 2017 - februarie 2018, Irinel Popescu, beneficiind de ajutorul celeilalte persoane, ar fi promis că va oferi 100.000 de euro procurorilor care îi instrumentau dosarele în care medicul era cercetat.

"Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menţionată, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri asigurătorii) şi în final soluţii de netrimitere în judecată", afirmă anchetatorii.

Ulterior, arată DNA, cu toate aceste "încercări", la data de 31 martie, Popescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇