Universitatea "Babeş-Bolyai" solicită CNATDCU să analizeze "în regim de urgenţă" teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

Universitatea "Babeş-Bolyai" solicită CNATDCU să analizeze "în regim de urgenţă" teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să analizeze în regim de urgenţă suspiciunile legate de plagiatul premierului Nicolae Ciucă în teza sa de doctorat.

Și deputatul USR Mihai Poliţeanu a sesizat CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

CNATDCU este singurul organism care se poate pronunţa cu privire la un posibil plagiat, iar analiza se face doar în urma unei sesizări.

ADVERTISING

"UBB solicită CNATDCU analizarea în regim de celeritate a suspiciunilor de plagiat legate de teza de doctorat a premierului.

Având în vedere recentele suspiciuni şi acuzaţii de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă şi luând în calcul preocuparea constantă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice şi pentru o cultură a integrităţii academice şi sociale, UBB solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenţie, pentru a se evita orice contestaţii procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci şi în regim de urgenţă a acestei situaţii, ţinând cont de funcţia publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicaţii pentru buna funcţionare şi pentru imaginea ţării", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de UBB.

În comunicat se mai arată că UBB este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România, începută acum 440 de ani, în 1581, reprezentând şi cea mai mare comunitate academică din ţară, cu peste 55.000 de oameni în 15 localităţi şi 11 judeţe).

Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă...

Publicată de Universitatea Babeş-Bolyai pe Vineri, 21 ianuarie 2022

Press One a dezvăluit că Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Premierul a cerut analizarea lucrării de către Comisia de Etică a Universității Naţionale de Apărare.

ADVERTISING

Deputatul Alexandru Kocsis a scris pe Facebook că rectorul Universității Naționale de Apărare este Dorin Corneliu Pleșcan, care ”a fost, între ianuarie 2015 și iunie 2016, șeful de cabinet al generalului Nicolae Ciucă, pe atunci, șef al Statului Major General”.

”Pe data de 4 noiembrie 2019, Nicolae Ciucă a depus jurământul de ministru al apărării. Tot în noiembrie, dar pe 28, Corneliu Pleșcan este înaintat la gradul de general și pe 29 preia oficial comanda UNAp.”, a mai scris pe Facebook deputatul Alexandru Kocsis.

Jurnalista Emilia Șercan susține, într-un material publicat de PressOne, că premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiat în...

Publicată de Alexandru Kocsis pe Marţi, 18 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇