Un deputat USR a sesizat CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a premierului Ciucă

Un deputat USR a sesizat CNATDCU în legătură cu teza de doctorat a premierului Ciucă

Deputatul USR Mihai Poliţeanu a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

CNATDCU este singurul organism care se poate pronunţa cu privire la un posibil plagiat, iar analiza se face doar în urma unei sesizări.

”Am sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă. Am făcut acest lucru în baza art. 3 şi 4, Anexa nr. 3 din Ordinul nr. 5229/17.08.2020”, a anunţat, joi, Mihai Poliţeanu.  

Deputatul a postat şi o fotografie cu sesizarea.  

Jurnalista Emilia Şercan a declarat că, în cazul plagiatului premierului Nicolae Ciucă, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) trebuia sesizat, pentru verificare, şi nu Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” , aşa cum a făcut şeful Executivului, ea precizând că această instituţie nu se poate autosesiza, dar este singura care poate emite o decizie de menţinere sau retragere a titlului de doctor.  

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.  

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇