PNL anunță că premierul Ciucă „a lămurit activul de partid” în privința acuzațiilor de plagiat

PNL anunță că premierul Ciucă „a lămurit activul de partid” în privința acuzațiilor de plagiat

Premierul Nicolae Ciucă le-a prezentat colegilor explicaţiile pe care le-a dat şi presei în privinţa acuzaţiilor privind plagiatul tezei sale de doctorat, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, marţi, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care s-a petrecut online.

”Dânsul consideră că teza dumnealui de doctorat este una legitimă, ba mai mult, se bazează pe experienţe personale în cadrul misiunilor din care a făcut parte. Domnul premier Ciucă şi-a afirmat totala disponibilitate în a trimite această teză pentru a fi verificată de Comisia de Etică şi toate aceste instituţii abilitate în a verifica autenticitatea tezelor de doctorat, din punctul nostru de vedere nu aş comenta mai mult de atât”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL. 

El a precizat că şedinţa conducerii PNL a fost online şi premierul a dat explicaţiile online colegilor.

„Ne-a transmis public ideile pe care le-a avansat şi presei. De altfel, a lămurit activul de partid că nu are nicio legătură în acest subiect şi bineînţeles că situaţia este una cât se poate de...(...) Verdicte, verificări şi concluzii pot pune cei care sunt în măsură a verifica, din zona academică, Comisia de Etică, Academia Militară, nu membrii de partid şi opinia publică, până la urmă”, a mai comentat el. 

Ionuț Stroe a fost întrebat dacă i s-a cerut demisia premierului. ”Nu, exclus aşa ceva”, a spus el, precizând că a fost un pasaj de două minute în care premierul, în mod transparent, a transmis şi partidului ce a transmis şi presei. 

”Există o comisie, din zona academică, care va verifica teza de doctorat a domnului premier şi după aceea am putea face aprecieri. Până atunci aş prefera să nu comentez aceste scenarii şi să îi lăsăm pe cei care sunt în măsură şi au expertiză în domeniu să facă această verificare”, a mai afirmat Ionuţ Stroe, precizând că premierul şi-a exprimat disponibilitatea în verificarea tezei de doctorat. 

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One.

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.