Câte şcoli nu vor putea organiza simularea în această perioadă. Ce spune ministrul Cîmpeanu

Câte şcoli nu vor putea organiza simularea în această perioadă. Ce spune ministrul Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naţionale în această perioadă, acest lucru urmând să se întâmple de îndată ce localităţile în care funcţionează aceste şcoli vor ieşi din carantină.

Mai exact, din cele 5.576 de şcoli, 141 nu vor putea organiza evalularea naţională, pentru că se află în zone carantinate.

"Astăzi a început simularea pentru examenul de evaluare naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru evalaurea naţională, aflându-se în zone carantinate. 2,5% din numărul de şcoli, 141 din 5.576 nu vor organiza.

ADVERTISING

Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi azi la simulare este de 144.000. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli", a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Elevii de clasa a VIII-a susţin, luni, prima probă - cea la Limba şi literatura română - din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Marţi va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

ADVERTISING

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇