Azi începe simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a

Azi începe simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a

Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 30 martie, este programată proba scrisă la Matematică, iar în 31 martie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Rezultatele vor fi afişate în 16 aprilie. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-,a a IV-a şi a VI-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină, iar programul naţional de acţiuni remediale se va desfăşura în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖