Musk îşi ţine angajaţii pe jar: Ba îi dă afară, ba se răzgândeşte

Musk îşi ţine angajaţii pe jar: Ba îi dă afară, ba se răzgândeşte

Nu poate fi simplu să fii angajat la Tesla, cu un Elon Musk atât de sucit şi neclar în exprimare.

De ce spunem asta? Doar în ultimele câteva zile CEO-ul Tesla i-a bulversat total pe angajaţi.

După ce a trimis un e-mail în care spunea că Tesla trebuie să dea afară 10% din personal, Elon Musk pare să-și retragă declarațiile. Într-un răspuns pe Twitter, sâmbătă, Musk scrie că numărul de angajaţi s-ar putea să nu se schimbe drastic.

Contul de Twitter @WholeMarsBlog a postat ieri că numărul de angajați Tesla va crește în următoarele 12 luni. Musk a răspuns că numărul total de angajați Tesla va crește, dar că personalul salariat „ar trebui să rămână constant”.

Într-un email anterior, Musk spunea că are un „sentiment foarte rău” referitor la starea economiei. „Întrerupeți toate angajările la nivel mondial”, scria el vineri directorilor Tesla. Tot atunci el s-a exprimat că va trebui să reducă cu 10% personalul salariat la Tesla.

ADVERTISING

Dar tot Musk a scris că numărul de angajați pe oră va crește la Tesla.

Musk nu a clarificat dacă angajații existenți vor deveni angajați cu ora sau dacă noi oameni vor fi angajați la Tesla.

Iar această nouă controversă vine după ce, la începutul săptămânii, acelaşi Musk a trimis un memoriu prin care le-a spus angajaţilor să se întoarcă la birou sau să demisioneze, deşi trendul în SUA este ca cei care pot lucra de acasă să fie lăsaţi să o facă.

Tesla avea 100.000 de angajați la sfârșitul anului trecut şi probabil că fiecare se întreabă acum ce viitor îl aşteaptă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇