BMW se așteaptă ca până în 2030 jumătate din mașinile vândute să fie electrice

BMW se așteaptă ca până în 2030 jumătate din mașinile vândute să fie electrice

BMW estimează că până în 2030 cel puțin jumătate din mașinile vândute vor fi vehicule cu emisii zero. Aceasta este o țintă mult mai ambițioasă decât a competitorilor.

Constructorul german de mașini a anunțat miercuri că așteaptă un an foarte bun, cu performanțe în toate gamele, de la Mini la Rolls Royce, potrivit Reuters.

ADVERTISING

Iar optimismul companiei e susținut de analiști.

”BMW a intrat foarte încrezător în 2021. În ce privește electromobilitatea, face progrese considerabile și se înhamă la mai puține riscuri decât Volkswagen”, e opinia lui Arndt Ellinghorst, analist la Bernstein.

Volkswagen a anunțat că se așteaptă ca 70% din vânzările din Europa să fie de vehicule electrice până în 2030. Săptămâna aceasta a anunțat că vrea să constuiască 6 fabrici de baterii pentru mașini electrice în Europa.

ADVERTISING

De cealaltă parte, BMW vrea ca 90% din categoriile sale de mașini să aibă și modele complet electrice, până în 2023. Anul acesta va lansa și modelul BMW i4, cu trei luni mai devreme decât data stabilită. Totodată, Mini-urile vor fi complet electrice până în 2030.

Compania a evitat însă să ofere un orizont de timp până la care va renunța complet la mașinile tradiționale, spunând ca piața va decide.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇