2,9 miliarde de euro pentru baterii. UE a aprobat planul care prevede ajutoare de stat pentru Tesla şi BMW

2,9 miliarde de euro pentru baterii. UE a aprobat planul care prevede ajutoare de stat pentru Tesla şi BMW
Tesla, cel mai popular brand de mașini electrice din lume

Uniunea Europeană a aprobat, marţi, un plan care prevede acordarea de ajutoare de stat unor companii precum Tesla şi BMW, pentru susţinerea producţiei de baterii destinate vehiculelor electrice, ajutând blocul comunitar să reducă importurile şi să concureze cu liderul acestei industrii, China.

Aprobarea proiectului european de inovaţii în domeniul bateriilor, în valoare de 2,9 miliarde de euro, urmează lansării, în 2017, a Alianţei Europene a Bateriilor, care are ca obiectiv susţinerea industriei în timpul tranziţiei de la carburanţii fosili, relatează Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Comisia Europeană a aprobat îmtregul proiect. În următoarea etapă vor urma notificările de finanţare individuală şi sumele de finanţare pe companie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania. Proiectul se va derula până în 2028.

Pe lângă Tesla şi BMW, între cele 42 de companii care s-au înscris în program pentru a primi ajutoare de stat se află Fiat Chrysler Automobiles, Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems şi Enel X.

În China sunt produce 80% din celulele de baterii litiu-ion, dar UE a afirmat că ar putea să îşi asigure necesarul până în 2025.

Finanţarea proiectului va proveni din Franţa, Germania, Austria, Belgia, Croaţia, Finlanda, Grecia, Polonia, Slovacia, Spania şi Suedia.

Programul mai are ca obiectiv atragerea a 9 miliarde de euro de la investitori privaţi, potrivit Comisiei Europene.

Germania a mai arătat că Berlinul a alocat aproape 1 miliard de euro alianţei pentru celulele de baterii, intenţionând să sprijine proiectul cu circa 1,6 miliarde de euro.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!