Iohannis spune că alegerile parlamentare se organizează inclusiv în localitățile aflate în carantină. Nu știm însă ce vom bifa pe declarație

Iohannis spune că alegerile parlamentare se organizează inclusiv în localitățile aflate în carantină. Nu știm însă ce vom bifa pe declarație

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că și în localitățile care în 6 decembrie se vor afla în carantină oameni vor putea vota la alegerile parlamentare.

Carantina presupune ca în acea localitate să se renunțe la toate deplasările care pot fi evitate, alegerile nu fac parte din această categorie.

Este foarte bine să știe toată lumea că alegerile se organizează peste tot, inclusiv în localitățile carantinate. Fiecare român are dreptul să meargă și să voteze acolo unde este arondat. Nu vor exista îngrădiri nici în localitățile carantinate, nici în alte localități”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Șeful statului a dat asigurări că secțiile de votare vor fi bine pregătite.

„Secţiile de votare vor fi pregătite foarte bine în aşa fel încât fiecare român va putea să îşi exercite dreptul la vot neîngrădit, cu respectarea măsurilor, evident, de protecţie.

Ne-am asigurat şi vom verifica foarte atent acest lucru ca fiecare român care doreşte, şi sper să dorească foarte mulţi, care doreşte să voteze, să îşi poată exercita în siguranţă dreptul la vot, repet, în siguranţă. Secţiile de votare au primit instrucţiuni, vor primi în continuare instrucţiuni foarte precise şi lucrurile vor decurge bine, foarte bine”, a mai afirmat președintele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă șeful statului nu a precizat și ce vor bifa românii aflați în localități carantinate pe declarația pe proprie răspundere, pentru a merge la vot.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇