Iohannis l-a chemat pe Orban la Cotroceni, după ce PNL a pierdut alegerile

Iohannis l-a chemat pe Orban la Cotroceni, după ce PNL a pierdut alegerile

După ce PNL a ieşit mult sub PSD la alegerile de duminică, preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat luni pe premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice citate de Agerpres şi televiziunile de ştiri.

Între timp, BEC a anunţat noi rezultate parţiale, care confirmă că PNL se învârte în jurul unui scor de 25%, iar PSD se apropie de 30%.

Pe de altă parte, liderii USR PLUS au ieşit azi în conferinţă pentru a presa PNL să se aşeze la masa negocierilor. Propunerea de premier trebuie să fie o persoană credibilă, susţine Dacian Cioloş, care nu a vrut să răspundă la întrebarea dacă în accepţiunea sa Orban se califică.

ADVERTISING

În acest timp, PSD cere ca şeful statului să ţină cont de voinţa poporului, ceea ce nu ar fi un guvern PNL-USR PLUS, în accepţiunea social-democraţilor, iar Alexandru Rafila vrea să reflecteze îndelung asupra propunerii pentru funcția de premier

Zgomotul de fond al zilei este completat de UDMR şi AUR, partidele mici, care se înfruntă reciproc.

Kelemen Hunor, despre AUR: Nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României. Replica lui George Simion

Rămâne de văzut când va chema preşedintele Klaus Iohannis partidele la consultări, următorul pas pentru a avea un nou guvern, după ce Parlamentul va fi validat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alegeri parlamentare 2020: Procedura de constituire a noului Parlament


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇