PSD: Suntem gata să conducem România. Preşedintele trebuie să înţeleagă mesajul votului!

PSD: Suntem gata să conducem România. Preşedintele trebuie să înţeleagă mesajul votului!

PSD transmite, după primele rezultate parțiale oficiale de la Biroul Electoral Central, că românii au decis că formațiunea este ”principala lor speranță”.

Social-democrații precizează că sunt gata să conducă țara ”cu energie, profesionalism și competență”.

”Românii au decis că PSD rămâne principala lor speranță pentru a scoate #România din criza sanitară și cea economică în care au dus-o Orban și PNL!

Azi, PSD este gata să se pună în slujba țării cu o echipă de #profesioniști și un #program de guvernare solid! Suntem gata să conducem România cu energie, profesionalism și competență pentru a readuce țara pe drumul cel bun”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Totodată, membrii partidului mulțumesc cetățenilor că au mers să voteze în circumstanțele ”dificile” impuse de pandemie. PSD susține că aceste alegeri pot fi considerate un referendum.

”Românii au mers la vot în circumstanțe foarte dificile din cauza pandemiei. Le mulțumim tuturor cetățenilor care au votat, indiferent de partidul lor. Din păcate, alegerile au fost îngreunate de gestionarea necorespunzătoare a pandemiei de guvernul Orban. Deciziile liberalilor au generat un haos inutil care a inhibat participarea populației la acest scrutin atât de important.

În ciuda acestor obstacole, am îndemnat oamenii să țină cont că votul le va determina viitorul, într-un moment critic din istoria națiunii noastre. Și milioane de români au răspuns prin #vot! Românii au spus clar că doresc preluarea controlului asupra pandemiei și înlăturarea unei guvernări incompetente care ne-a pus în pericol sistemul sanitar și viețile tuturor. De aceea, aceste alegeri pot fi considerate un referendum!”, conform sursei citate.

Iohannis să înțeleagă mesajul votului

În fine, PSD subliniază că președintele Klaus Iohannis trebuie să asculte de ”voința românilor”.

”Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor! Altfel, mandatul lui și al oricărei formule guvernamentale formată de Orban și partidele de dreapta va fi lipsit de legitimitate!”, conchide comunicatul

Românii au fost chemați la urne, duminică, pentru a-și alege senatorii și deputații.

Iată cum a decurs votul în țară. Vezi cele mai importante momente și declarații

Vezi și cum s-a desfășurat procesul electoral în diaspora

Potrivit datelor parţiale de la BEC, PSD se află detaşat pe primul loc, urmat de PNL și USR-PLUS.

SpotMedia.ro vă ține la curent, în timp real, cu rezultatele alegerilor de duminică

Citește mai multe despre alegerile din 6 decembrie:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇