Românii s-au orientat în 2021 spre destinaţii care nu existau pe harta turistică a ţării în urmă cu 20 de ani (studiu)

Românii s-au orientat în 2021 spre destinaţii care nu existau pe harta turistică a ţării în urmă cu 20 de ani (studiu)

Românii s-au orientat anul acesta spre destinaţii care în urmă cu ceva ani nici măcar nu existau pe harta turistică a ţării.

Printre acestea se numără Viscri, Criţ, Saschiz din judeţul Braşov, zona lacului Tarniţa de lângă Cluj sau sate precum Lunca de Sus din Harghita şi Breb din Maramureş, arată un studiu al unei platforme de rezervări hoteliere.

Astfel de destinaţii în care nu se făcea turism la nivelul actual în urmă cu 20 de ani primesc acum mii de turişti şi investitori care construiesc pensiuni şi facilităţi pentru turişti.

Preţul unei nopţi de cazare începe de la 185 lei/noapte pentru două persoane şi poate depăşi 350 lei, în funcţie de condiţiile de cazare şi serviciile incluse.

"Românii nu s-au orientat doar spre litoral sau Valea Prahovei aşa cum eram obişnuiţi, ci pare că şi-au îndreptat atenţia şi spre alte zone mai puţin populare, care s-au dezvoltat accelerat în ultimii ani şi care, odată descoperite, s-au bucurat de tot mai mulţi vizitatori.

Printre aceste "noi" puncte de interes se numără suita de sate săseşti, unde te poţi bucura pe deplin de autenticitate, linişte, tradiţii şi mâncare delicioasă, preparată de cele mai multe ori de gazdele primitoare, cu ingrediente din grădina proprie", se precizează în studiul platformei Travelminit.

”Paradisul din Maramureş”

Localitatea Viscri a fost poziţionată pe harta turismului ţării noastre o dată cu vizitele recurente ale Prinţului Charles şi tot aceste vizite au impulsionat turismul în zonă. Preţul unei nopţi de cazare în Viscri începe de la 177 lei pe noapte, pentru două persoane.

O altă destinaţie mai degrabă necunoscută la nivel naţional în urmă cu 10-20 de ani este zona lacului de acumulare Tarniţa: comune precum Râşca, Mărişel sau Gilău au devenit astăzi cu mult mai populare şi vizibile pe platformele de socializare. Cazarea la o cabană de 4 stele începe de la 200 lei de persoană pe noapte.

Şi satul Breb din Maramureş, zona Vişeu, poate fi inclus în această listă, fiind adesea supranumit ,,Paradisul din Maramureş". Un sat micuţ, bogat în tradiţii şi obiceiuri fermecătoare, Breb a devenit cu atât mai popular după anii 2000, ca urmare a punerii în funcţiune a mocăniţei, ce a impulsionat turismul în întreaga zonă. Turiştii care se cazează aici plătesc preţuri începând de la 185 lei / noapte pentru camera dublă.

O altă investiţie de anvergură ce a transformat o întreagă regiune anterior necunoscută publicului larg, într-una foarte căutată în prezent de către turiştii de toate vârstele este pârtia de bob de la SkiGyimes din Harghita. Peisaje ca în Austria sau Elveţia şi multă adrenalină, la doar circa 30 de km de Miercurea Ciuc, investiţia de 1,5 milioane euro punând localitatea Lunca de Sus pe harta turismului românesc.

La mare căutare sunt şi sate precum Tălişoara, Micloşoara sau Valea Zălanului, locuri pitoreşti, liniştite, aparent uitate de lume, dar foarte căutate în ultima vreme de către turiştii care îşi doresc să experimenteze traiul străbun şi tradiţiile locale, deconectându-se totodată pentru câteva zile de la stresul din oraşele mari.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇