Șeful Pfizer spune că foarte probabil va apărea o tulpină Covid rezistentă la vaccin, dar are și o veste bună

Șeful Pfizer spune că foarte probabil va apărea o tulpină Covid rezistentă la vaccin, dar are și o veste bună

Șeful Pfizer, Albert Bourla, crede că e un scenariu realist ca la un moment dat să apară o tulpină de COVID rezistentă la vaccin.

”De fiecare dată când o nouă variantă apare undeva în lume, cercetătorii noștri o analizează să vadă dacă vaccinul funcționează împotriva ei. Până la acest moment, nu am identificat niciuna care să fie rezistentă, dar credem că este foarte probabil ca la un moment dat să o descoperim”, a spus Bourla, într-un interviu acordat FoxNews, citat de Insider.com.

CEO-ul Pfizer a precizat însă că vor fi produse și noi versiuni de vaccin și compania are capacitatea să lanseze noile seruri la trei luni de la descoperirea variantei virusului.

ADVERTISING

”Am dezvoltat un sistem astfel încât în 95 de zile din momentul în care este descoperită o tulpină rezistentă la vaccin să putem să producem un altul care să o atace”, a asigurat Bourla.

Experții în sănătate publică au vorbit de mai mult timp despre acest scenariu.

”Aceste vaccinuri ne protejează foarte bine de forme grave ale bolii și de deces, dar marea îngrijorare este că tulpina rezistentă la vaccinurile dezvoltate să fie la doar câteva mutații distanță”, spunea pe 27 iulie directorul CDC Rochelle Walensky, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

Și comitetul științific care consiliază guvernul britanic a avertizat recent că din cauza creșterii ratei de transmitere sunt create mai multe ocazii ca virusul să evolueze în noi tulpini.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇