Cele mai bune plaje pentru nudiști din Europa (Foto)

Cele mai bune plaje pentru nudiști din Europa (Foto)

Amatorii de nudism au la dispoziție astăzi mai multe locuri ca oricând pentru a se bronza și a se bălăci, în mod legal, în costumul Evei și al lui Adam.

Plajele unde hainele sunt opționale sunt, în mod surprinzător, un produs al epocii victoriene cunoscute pentru pudibonderia sa.

Mișcarea naturistă a luat avânt în Europa și America de Nord în prima jumătate a secolului al XX-lea, iar anii 1960, perioada revoluției sexuale, a adus un boom al plajelor pentru nudiști în întreaga lume.

Popularitatea lor este în creștere în zilele noastre.

CNN a realizat un top 20 al celor mai bune plaje pentru nudiști din lume. 

ADVERTISING

Acestea sunt:

  1. Playa Chihuahua, Uruguay; 
  2. Plaja din Nida, Lituania; 
  3. Little Palm Beach, Waiheke, Noua Zeelandă; 
  4. Plaja Nugal, Croația; 
  5. Plaja Moshup, Martha’s Vineyard, Massachusetts; 
  6. Black’s Beach, La Jolla, California; 
  7. Lady Bay Beach, Sydney, Australia; 
  8. Buhne 16, Sylt , Germania; 
  9. Wreck Beach, Vancouver, Canada; 
  10. Plaja Roşie, insula Creta; 
  11. Anse de Grande Saline, Saint Barthélemy; 
  12. Platja des Cavallet, Ibiza, Spania; 
  13. Little Beach, Maui, Hawaii; 
  14. Cap d’Agde, Franța; 
  15. Plaja Mpenjati, KwaZulu-Natal, Africa de Sud; 
  16. Plaja Zipolite, Oaxaca, Mexic; 
  17. Metsoke Dragot, Israel; 
  18. Praia Massarandupió, Bahia, Brazilia; 
  19. Spiaggia di Guvano, Vernazza, Italia,
  20. Haulover Beach Park, Miami, Florida.
ADVERTISING

Șapte dintre ele se află în Europa.

Plaja din Nida, Lituania

Cu dune îmbrăcate în flori sălbatice, mărginit de pădure, acest loc pitoresc de pe Cordonul litoral al Curlandei, din apropierea graniței cu Rusia, a fost centrul unei comunități de artiști din secolul al XIX-lea care a atras mulți pictori, poeți și scriitori de seamă.

Plaja Nugal, Croația

Flancată de stânci abrupte și umbrită de pini, această plajă îndepărtată de pe continent, vizavi de insula Brač, este acoperită cu pietricele, ca mai toate plajele croate, așa că asigurați-vă că aveți la voi un prosop mai gros sau chiar un şezlong, dacă o vizitați, recomandă CNN.

Plaja Buhne 16, Sylt, Germania

ADVERTISING

Tehnic, hainele sunt opționale pe toate plajele din Sylt, însă Buhne 16 a fost prima și este în continuare cea mai căutată destinație pentru nudism de-a lungul țărmului german – chiar dacă temperatura medie a apei ajunge vara doar la 17 grade Celsius. 

 Plaja Roșie, Creta, Grecia

Acest loc retras din partea de sud a Cretei, care își trage numele de la nisipul și stâncile sale de culoare ocru, este foarte popular printre amatorii de nudism din Grecia. Este la 20 de minute de mers din satul Matala, dar se poate ajunge aici și cu barca.

Plaja Es Cavallet, Ibiza, Spania

Aflată în apropierea celui mai sudic punct al Ibizei, plaja oficială pentru nudiști Es Cavallet este separată în diferite secțiuni. Zona este frecventată și de păsări flamingo care se adună în salinele de mică adâncime de aici.

Plaja Cap d’Agde, Franța

Satul Naturist Cap d’Agde, numit și ”Orașul Dezbrăcat”, este cea mai mare stațiune din lume în care hainele sunt opționale, cu până la 40.000 de turiști zilnic în vârf de sezon. Vizitatorii pot merge dezbrăcați peste tot, de la restaurante și magazine la poștă și bancă. Pe plaja publică este chiar obligatoriu să fii nud, chiar dacă nu stai în stațiune.

Spiaggia di Guvano, Vernazza, Italia

Situată în zona Cinque Terre, plaja ca desprinsă din filme este accesibilă doar printr-un tunel feroviar vechi și abandonat dinspre satul Corniglia. Este un loc cu adevărat primitiv, fără niciun fel de servicii, cu mai mult pietriș decât nisip, dar apa este limpede și curată. 

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇