Simone Tempestini revine în forță după ce s-a vindecat de Covid-19

Simone Tempestini revine în forță după ce s-a vindecat de Covid-19

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, s-a vindecat de COVID 19, problemă care l-a forțat să se retragă din Raliul Ungariei, și a anunțat că în perioada 26-28 noiembrie va lua startul în etapa din Campionatul European de Raliuri programată în Insulele Canare.

La fel ca în ultimii 3 ani, Simone va face echipaj alături de Sergiu Itu, alături de care a obținut tot atâtea titluri pe plan intern și a concurat cu succes în nu mai puțin de 20 de etape internaționale.

Echipajul de la Napoca Rally Academy va concura, în premieră, la etapa din insula spaniolă, traseu pe care tatăl lui Simone, Marco Tempestini, a luat startul în urmă cu 8 ani. După o pauză de doi ani, aceștia se vor afla la bordul unui Citroen C3 R5, mașina care le-a adus titlul național în 2018 și cel mai bun rezultat din istoria României la o etapă din Campionatul Mondial, locul 8 la general în Raliul Turciei.

ADVERTISING

"Mă simt bine acum, sunt deja nerăbdător să urc în mașina de concurs. Îmi pare rău că nu am putut fi în Ungaria, dar sunt deja foarte motivat să obțin un rezultat excelent pentru România în Canare. Nu e un traseu pe care îl știu, dar este și o provocare pentru mine", a declarat Simone.

Deși la start vor fi prezente nu mai puțin de 27 de modele R5 și 11 Rally 2, iar printre numele piloților se regăsesc Oliver Solberg, Alexey Lukyanuk, Craig Breen sau Andreas Mikkelsen, Tempestini este optimist că va aduce un nou rezultat bun pentru România. La singura sa participare în European anul acesta, de la Roma, pilotul clujean a terminat pe 5 la general și pe locul 2 la Juniori.

ADVERTISING

"Întotdeauna sunt la start cu gândul de a obține un timp mai bun decât data trecută, aceasta este miza mea. În Canare voi lua startul pentru prima dată, dar am încredere în mine, în Sergiu și în echipa noastră că putem reuși să ducem din nou steagul României în top", a mai afirmat Simone Tempestini.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇