România ratează șansa de a mai merge direct la Cupa Mondială de rugby. Cum putem ajunge la baraj și calculele complete

România ratează șansa de a mai merge direct la Cupa Mondială de rugby. Cum putem ajunge la baraj și calculele complete

România a fost învinsă sâmbătă de Georgia pe teren propriu (23-26) în Rugby European Championship, astfel că șansele de calificare directă la CM de rugby se mai țineau efectiv de un singur fir de păr, miracol care nu s-a întâmplat până la urmă.

Duminică, Spania a învins Portugalia cu 33-28 și a spulberat șansele României de calificare directă la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța.

Spania se califică direct la Cupa Mondială și se întoarce acolo după o pauză de 23 de ani, ultima ediție cu ibericii la start fiind în 1999. Spania și Georgia sunt calificate așadar direct de pe locurile 1 și 2, în timp ce România mai poate spera doar la locul 3.

Stejarii ocupă acum locul 4 cu 9 puncte, dar sunt doar la mâna lor pentru a prinde locul de baraj. Vom evolua în ultima etapă în deplasare în Olanda la Amsterdam, sâmbăta viitoare de la ora 14 și trebuie să învingem acolo, cu tot cu bonusul ofensiv pentru a mai spera la încă un turneu de calificare.

ADVERTISING

Barajul va consta dintr-un turneu cu câte o reprezentantă din America, Europa, Africa și Asia. Numai primul loc obține biletul pentru turneul final.

România nu a participat nici la ultima ediție de Cupă Mondială, în 2019, fiind descalificată de forul mondial al sportului cu balonul oval.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇