Când se va disputa finala Cupei României la rugby

Când se va disputa finala Cupei României la rugby

Finala ediţiei 2021 a Cupei României, dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara, a fost reprogramată pentru data de 2 aprilie 2022, în urma deciziei de joi a Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby.

Finala Cupei fusese stabilită iniţial pentru data de 11 decembrie, dar a trebuit amânată după ce echipa băimăreană a participat la un turneu în Africa de Sud.

Campioana României a fost blocată câteva zile în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron a Covid-19. Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată marţi, iar un jucător al ''zimbrilor'' a fost testat pozitiv la revenirea în ţară la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Conform datelor transmise de MS, el se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care a fost trimisă joi pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico-Militară "Cantacuzino" Bucureşti.

CSM Ştiinţa Baia Mare a fost învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea său meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud. În urmă cu o săptămână, în primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a surclasat-o pe Free State XV cu 72-14.

ADVERTISING

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat adoptarea unei Hotărâri a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇